Özelden Genele Açılan Yayılan Eğitimimiz​

Sürekli Eğitim Akademisi’nin her yıl İş Bankası için hazırladığı bu senede uzaktan gerçekleştirdiği 6 haftalık ‘İnovasyon Akademisi’ eğitim programında yer aldık. Akademinin son iki haftasını kapsayan ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen ‘Design Thinking Eğitimi’ Openfab Ekip Yöneticisi, aynı zamanda Multidisipliner Tasarımcı olan Gülbahar Coşkun tarafından verildi. Etkileşim, egzersizlerin, yeni uygulamalara bolca yer verilen eğitime bankanın farklı bölümlerinden yöneticiler katılarak, Design Thinking methodu ile birlikte yaşadıkları problemlere farklı çözümler getirmeyi deneyimlemiş oldular. Mayıs ayında başlayan ‘İnovasyon Akademisi’ Temmuz ayının başında son buldu, eğitimler sonrasında alınan güzel geri bildirimlerle birlikte, İş Bankası ‘Design Thinking Eğitimi’ nin banka genelinde farklı çalışanları ile buluşturma kararı vermiş olup, Ekim ve Kasım aylarında farklı gruplar ile buluşma şansı yakaladık. Eğitim ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Sosyal Girişimcilik’te Gönüllü Mentor Olmak!

2018 yılında Oyak A.Ş için düzenlediğimiz Maker Eğitimleri sırasında tanıştığımız Dijital Dönüşüm Yöneticisi Hülya Aras Bursa’da Simbiyoz Aktivite Sosyal Girişimcilik Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Bulunduğu bölgedeki sosyal girişim fikirleri olan kişilere ve gruplara girişim yolculuğunda destek olmayı hedefliyorlar. Farklı uzmanlık alanlarında gönüllü mentörleri de bir araya getiren Simbiyoz Aktivite aktivitelerine tüm hızıyla devam ediyor. Ekip Yöneticimiz Gülbahar Coşkun Simbiyoz Aktivite gönüllüsü olmasını şu şekilde açıklıyor: ‘Paylaşım içerisinde olmak ve yeşermekte olan fikirlere destek olabilmek beni heyecanlandırıyor. Özellikle sosyal sorumluluklarımızın farkındalığını artması ve sosyal girişimciliğin yayılmasını değerli buluyorum. ‘ 

Siperlik ve Fazlasının Üretimi

Koronavirüs (COVID-19) salgınının tüm dünyayı tehdit ettiği bu süreçte, tıbbi sarf malzemelerinin üretimi konusunda büyük bir seferberlik ilan edildi ve acil ihtiyaçların karşılanması adına gönüllülerden oluşan ortaklaşa bir üretim sürecine girildi. 

Özyeğin Üniversitesi’nin girişimciliği ve maker kültürünü destekleyen birimlerinden biri olan OPENFAB olarak,bizler de ihtiyaçlara hızla cevap verebilmek adına kolektif üretim hareketinin bir parçası olduk. Atölye içerisindeki 3 boyutlu yazıcıları kullanılarak basılan siperliklerin yanından sağlık alanından farklı ürünlere ve cihazlara da ihtiyaç duyulacak. Bu süreçler iyi organize edilirse, daha büyük üreticilerin yetişemediği ya da aktif hale geçinceye kadarki dönemde, üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla sağlık alanındaki bu ihtiyaçlara cevap verilebilir. Konuyla ilgili Ekonomist dersinde çıkan yazımızı okumak için tıklayınız. 

Pandemi Sürecinde Siperlik ve Çeşitli Aparatlar Üretilmesi

Openfab MakerLab Sorumlusu aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisi bölümünden mezun olan Ahmet Alp Çakıcı, COVID-19 salgısı sırasında kolektif üretim için açık kaynağa sunulan 3 boyutlu siperlik modelinin iyileştirilmesinde, baskıların yapılmasında ve günlük baskı sayısının arttırılmasında için gerekli iyileştirmeleri konusunda önemli çalışmalar içerisinde bulundu. Sosyal medyada yankı getiren bu üretim ile ilgili olarak Sputnik Türkiye Youtube kanalında Serhat Ayan’ın sorularına cevap verdi. Kaydı dinlemek için tıklayınız.