Tarih: 4 Aralık Çarşamba 13:00   Yer: Açıkhane (Öğrenci Merkezi -1)

En temel fotoğraf çekme araçlarından biri olan Pinhole (İğne Deliği) kameranın yapımı ve fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gerekenlerin anlatılacağı seminerde, bilgisayar ortamında pinhole kamera modelleme süreci, ardından 3B yazıcı kullanılarak nasıl üretildiği ve monte edildiği gösterilecektir. OPENFAB' te üretilen, öğrenciler tarafından Yaklaş yürüyüşlerinde Nişantepe'de ve ardından kampüste çekilen fotoğrafları inceleyeceğiz. Seminer sırasında 3B yazıcı ile pinhole kamera basılacak, ardından ilgi duyan öğrencilerin kamerayı kullanması için zaman verilecektir. Seminere gelen öğrencilerin 'İğne deliğinden Mahalle Fotoğraf Sergisi' ni gezerek fotoğraflar üzerinde konuşması hedeflenmektedir.