MAKEngineer Sertifika Programı
1 Mart - 4 Nisan 2022

Son başvuru tarihi : 24 Şubat 2022 Perşembe 17:00

* Mühendislik bölümü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsizdir. Eğitim dili TÜRKÇE olacaktır.
* Başvuru değerlendirme sonuçları 28 Şubat 2022 Pazartesi günü açıklanacaktır.

Başvuru Formu

Mühendislik fakültesi öğrencilerinin katılımına açık gerçekleştirilecek olan program üç ana başlığı kapsamaktadır. Bunlar; kodlama, elektronik prototipleme ve üç boyutlu tasarım. Program çevrimiçi ve yüz yüze olacak şekilde gerçekleşecektir. Dersler için 3 hafta, ders sonrasında OPENWEEK için 1 hafta ayrılmıştır. Program süresince önce ders videoları öğrencilerle paylaşılacak ve ardından belirlenen atölye gününde uygulama için Openfab'de bir araya gelinecektir. Ders devamlılığı gösteren, verilen egzersizleri yaparak uygulama projesini çalışır şekilde tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaktır. 

Kodlama eğitiminde simülasyon çalışmalarının gerçekleştirileceği platformun öğrenilmesi ile başlanacaktır. Ardından projede kullanılacak olan Arduino, Led Dot Matrix, buzzer, düğmeler gibi komponentler atölye ortamında bir araya getirilecek ve kodlaması yapılarak projenin kodlama kısmı tamamlanacaktır. 

Elektronik prototipleme eğitiminde, her katılımcı proje için gerekli olan elektronik devre kart çizimini bilgisayar ortamında KiCad programını kullanarak öğrenecek ve tek katmanlı devre kartı üretimi ile ilgili bilgi sahibi olacaktır. Ardından çizimi gerçekleştirilen devre kartının üretimi atölye ortamında yapılacak, üzerinde gerekli delme ve lehimleme işlemleri sonrasında Arduino ve diğer komponentler devre kartına monte edilecektir. 

Üç boyutlu tasarım ve modelleme eğitiminde ise bilgisayar ortamında iki ve üç boyutlu modellemeyi Fusion 360 programını kullanarak gerçekleştirecek olup, atölye içerisindeki lazer kesicileri ve üç boyutlu yazıcıları kullanarak tasarımlarını üreteceklerdir. Üretmiş oldukları parçaları, elektronik devre kartı ile birleştirerek projeyi tamamlamış olacaklardır.

Her hafta belirlenen günde yayınlanan eğitim videolarını izleyen öğrenciler verilen ödevleri atölye gününe kadar yapmaları ve akabinde atölye ortamında gerçekleştirmeleri istenecektir. Programa katılacak kişilerin çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleşecek tüm seanslara katılması beklenmektedir. 

Yürütücüler: 

Gülbahar Coşkun, Cengiz Tezel (OPENFAB)

Notlar:

* Sınırlı sayıda olacak kontenjan için öncelikle ön başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. 

* Seçilen katılımcıların ilk buluşmaya katılmaları önemli olup, program akış takvimi buluşmada paylaşılacaktır.

* Katılımcıların dizüstü bilgisayarlarını yanında getirmesi gerekmektedir ve üretilen projeler öğrencilerde kalacaktır.

* Atölye günleri, programa katılmaya hak kazanan öğrencilerin ders programına göre karar verilecektir. Her öğrencinin 3 hafta boyunca, haftada 1 gün 1 saat  atölyede gerçekleşecek olan uygulamaya katılabiliyor olması gerekmektedir.

 

Detaylı bilgi ve soru için openfab@ozyegin.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.