Fotoğraf Galerisi

Sömestr Maker Kampı (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

Lise öğrencileri için Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde konaklamalı olarak gerçekleşecek Sömestr Maker Kampı 5 gün sürecek olup,  maker eğitimlerinin yanı sıra sosyal aktiviteleri, grup çalışlarını içermektedir. Katılımcı gençler web sitesi kodlamadan, bilgisayar ortamında iki ve üç boyutlu çizim yapmaya, yapılan çizimlerin lazer ve üç boyutlu yazıcılar kullanılarak prototiplemeden, elektronik devre tasarımına ve üretimine kadar geniş bir eğitim programını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı bulacaktır. Eğitimler sırasında kullanılacak eğitim kitleri, üretilen projeler katılımcılarda kalacaktır. Katılımcıların dijital dönüşümü anlamaları için verilecek eğitimler dışında üniversite ortamını deneyimlemeleri, kampüs hayatının güzelliklerinden faydalanmaları, sosyal aktiviteler ile rahatlamaları için zaman ayrılacaktır. Yarıyıl tatilinizde bir yandan üretttiğiniz, bir yandan yeni teknolojileri öğrendiğiniz sosyal bir ortamda olmak isterseniz, Sömestr Maker Kampı’na bekleriz.

Program Adı: Lise Öğrencileri için Sömestr Maker Kampı
Tarih: 28 Ocak – 1 Şubat 2019

Program Ücreti:

2,250 TL KDV Dahil (14 Ocak 2019 16.00’ a kadar ön başvuru formunu doldurmuş kişiler faydalanabilecektir.)

2,500 TL KDV Dahil (14 Ocak 2019’dan son başvuru tarihine kadar geçerlidir.)

Ödeme ile ilgili notlar:

  • FİBA Holding ve Özyeğin Üniversitesi mensupları için %20 indirim imkanı bulunmaktadır. İndirimlerin gerçekleşebilmesi için Fiba ya da Özyegin mail adresinden kayıt oluşturulması gerekmektedir.
  • Ön kayıt sonrasında mail adresinize gelecek indirim tanımlama mailinde ödeme sayfasına gidince indirim yansıtılmış olacaktır.

Son Ödeme Tarihi: 21 Ocak 2019 Pazartesi
Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

Yaş Grubu: 13-18 yaş arası lise öğrencisi gençler
Konaklama: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Misafirhanesi’nde 4 kişilik odalarda gerçekleşecektir. 27 Ocak 2019 Pazar öğleden sonra katılımcılar konaklama için kampüse giriş yapabilecektir.

  • Sınırlı sayıda kontenjanımız olması nedeniyle ve odalardaki konaklamanın rahat olması nedeniyle odaların kız ve erkek öğrenci olarak ayrılacak olup, gelecek kayıt taleplerine göre oda organizasyonu yapılacaktır.

 

Web Sitesi Kodlama eğitiminde HTML / CSS temellerini öğrenecek olan katılımcı, Bootstrap altyapısını kullanarak kendi tasarladığı özgeçmiş sayfasını oluşturmayı öğrenecektir.

Modelleme ve Prototipleme eğitiminde bilgisayar ortamında Fusion360 programını kullanarak iki ve üç boyutlu çizim yapabilmeyi, ardından modellediği objeyi laser kesici ve üç boyutlu yazıcıları kullanarak üretmeyi öğrenecektir. Her katılımcı ürünü kisileştirerek tasarlama imkanına sahip olup, prototipleme sırasındaki uygulamaları deneyimlemiş olacaktır.

Arduino eğitiminde katılımcılar C diliyle Arduino elektronik kartını programlamayı, sensörlerden veri okumayı, veriyi kullanarak motor sürmeyi, led yakmayı öğrenecektir. Uygulamalı olarak işlenecek ders sonunda katılımcılar üç boyutlu yazıcılardan ürettikleri ürünlerin içerisine kart ve sensörleri yerleştirdiği bir proje ile ayrılmaları planlanmaktadır.

Elektronik Prototipleme eğitiminde açık kaynaklı devre çizim programı olan KiCad programını kullarak bir devrenin şematik çizimi ve baskı devre çizimi konuları işlenecektir. Katılımcılar, tasarlanan devrenin ısı transfer yöntemi ile karta aktarılmasını, devre yollarının oluşturulmasını, levha deliklerinin açılmasını ve bileşenlerin lehimlenmesini öğrenecektir.