ESPcopter projesi yapmaya iki temel amaç doğrultusunda başladım. Birinci amacım Drone’lar ile sürü robotik uygulamaları yapmak isteyen geliştiriciler için ucuz maliyetli bir mini drone üretmekti. Diğer bir amacım ise gelecekte Drone’lar üzerinde çalışma yapmak isteyen insanlar için sensör kullanımı ve uçuş dinamikleri gibi konuları deneyimleyip öğrenebilicekleri bir geliştirme kartı yapmak.

Sürü Robotik

Sürü robot teknolojisi son yılların en popüler robot teknolojilerinden birisi.  Sürü robotiği kısaca açıklamak gerekirse, çok sayıda basit robotlardan oluşan çoklu robot sistemlerinin koordinasyonu ile tek başına yapamayacakları görevleri kolektif bir davranış ile yapabilmesini sağlamak. Bu sistemlerde istenilen kolektif davranış, robotların birbirleri ve çevreleri arasındaki etkileşimle elde ediliyor.

Sürü robot teknolojisi gelecekte günümüzdeki bir çok mühendislik sorununa çözüm olacağı düşünülmekte. Ancak, sürü robotikte  birden fazla robotun kullanılmasından dolayı bu alanda çalışma yapmak maliyetli bir iştir.

Benim de ESPcopter projesini yapmakta ki amaclarımdan bir tanesi drone’lar üzerinde sürü drone çalışması yapmak isteyen geliştiricilerin kullanması için ucuz maliyetli bir drone üretmektir.

Eğitim

Drone teknolojileri en hızlı gelişen alanlardan bir tanesi, her geçen gün yeni inovatif ürünler ortaya çıkmakta. Bu durumun bu şekilde devam etmesi ileride uçan araba da dahil olmak üzere bir çok hayalin drone teknolojisi ile ortaya çıkacağı öngörülebilir. İnsanların küçük yaşlarda daha yaratıcı olduğu göz önüne alınırsa drone teknolojileri üzerinde küçük yaşlarda eğitim alan kişilerin geleceği yaratacak olan kişiler olduğunu düşünebiliriz. Bu bağlamda, ESPcopter projesi öncelikle çocuklar olmak üzere drone teknolojileri üzerinde çalışmak isteyen herkesin için üretildi. ESPcopter’e sahip olan kişiler basitten ileri seviyeye kadar kodlama öğrenebilecek, ESP8266-12E Wi-fi modülünü kullanacak, dahili 11 farklı sensör  sayesinde IoT projeleri geliştirebilecek ve son olarak drone uçuş dinamiği hakkında bilgi sahibi olabilecekler. ESPcopter’i tasarlarken ulaşılabilir olmasına ayrıca önem verdim.

Teknik Özellikler

  • ESP8266-12E 32-bit RISC CPU: Tensilica Xtensa LX106  160MHz
  • Yaklaşık 32gr Ağırlık
  • 80 x 80mm Boyut
  • 260 mAh Batarya ile 7 Dakikaya Kadar Uçuş Süresi
  • MicroUSB ile 20 Dakikada Şarj Olabilme (5V 1A USB Adaptör ile)
  • IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi Bağlantısı ile Seri İletişim
  • 3- Eksen MEMs Gyros ve 3-Axis Accelerometer: Invensense MPU-6050 Sensör
  • 2cm – 200cm Lazer Mesafe Sensörü VL53L0X
  • 0.03hPa / 0.25m  Çözünürlüklü BMP180  Barometrik Sensör
Type: haber